Oripään lentokenttä

Faktat

Tunnus

EFOP

VAC-kartta

Lataa tästä (kartta ei ole virallinen, eikä kerho ota sen käytöstä mitään vastuuta)

Koordinaatit

60°52.340 N
22°44.530 E

Korkeus

331 ft / 101 m

Kiitotiet

14 / 32 (1370x14, kestopäällystetty)
06 / 24 (1000x10, kestopäällystetty)

Rullaustie

Osuudella kerhon halli - 32 lähtöpaikka (kestopäällystetty)

Radiotaajuus

123.200

ATIS

123.625 (2xtangentti käynnistää lähetyksen)

Puhelimitse: 02-7661179

Muuta

Rajallinen polttoaineensaantimahdollisuus käteisellä.

Yhteystiedot

Kenttä on Turun Lentokerhon isännöimä. Puhelinnumero kerhon hallille on 02-7661266. Lentopaikan päällikkönä toimii Heikki Nummela puh. 040-5284392.

Sijainti

Oripään lentokenttä sijaitsee linnuntietä noin 50 kilometriä Turusta koilliseen. Lähin taajama, Oripään Kirkonkylä sijaitsee kahden kilometrin päässä kentästä. Oripään keskustasta löytyy mm. pankki automaatteineen, muutama ruokakauppa, rauta- ja kirjakauppa, ravintola, grilli, apteekki, terveysasema sekä pari bensa-asemaa.

Moottorikoneella EFTU-EFOP väli kestää noin 20 minuuttia. Autolla Turusta noin 40 minuuttia, Tampereelta 1h 15min ja Helsingistä kaksi tuntia.

Ajo-ohjeet

Turusta

Turun keskustasta tielle E63 (Tampere). Moottoritien jälkeen tie muuttuu leveäkaistatieksi, jonka päättymisen jälkeen kääntyy tie 41 vasemmalle (Huittinen). Oripään kylä jää tien oikealle puolelle, maamerkkinä sillä on vanha Aeroflotin kone bensa-aseman pihalla. Seuraavalla peltoaukeamalla sijaitsevasta risteyksestä käännytään oikealle tielle 210 (Hirvikoski). Tästä on matkaa kentälle noin 2,9 km. Tie kentälle kääntyy päätieltä vasemmalle (tienviitta: Lentokenttä).

Pohjoisesta (Huittinen)

Pohjoisen suunnalta Oripäähän johtaa tie 41. Matkalle jäävästä Virttaan varalaskupaikasta on noin 10 km lentokentälle. Ennen Oripään kylää käännytään tielle 210, risteyksessä on viitta Hirvikoski. Tästä on matkaa kentälle noin 2,9 km. Tie kentälle kääntyy päätieltä vasemmalle (tienviitta: Lentokenttä).

Idästä (Loimaa)

Idän suunnalta eli Loimaalta käsin Oripäähän vie tie 210, Hirvikosken kautta. Loimaalta kentälle on matkaa noin 18 km. Ennen lentokentälle kääntyvää tietä avautuu oikealle näkymä kentälle, kiitotielle 32, jonka jälkeen tien vieressä levähdyspaikka Vapaussodan muistomerkkeineen. Lähes välittömästi tämän jälkeen on oikealla tienviitta lentokenttä.

Toiminta kentällä

Oripään kentällä kerhon jäsenillä on mahdollisuus harrastaa purje-, moottoripurje-, moottorilentoa sekä lennokkitoimintaa. Harrastustoiminta Oripäässä on lähes ympärivuotista (talvella lumitilanne saattaa sulkea kentän) keskittyen huhti - elokuulle, jolloin purjelentokausi on vilkkaimmillaan.

Kotikenttänään Oripäätä pitää Turun Seudun Riippuliitäjät ry sekä joukko lentoharrastajia.

Toivomme, että otat huomioon muun toiminnan kentän ohittaessasi tai sille saapuessasi. Vältä ylilentoa matalalta.

Oripään lentokentällä on 4 lentokonehallia, joista kerhon käytössä on vaaleanvihreä kaarihalli. Sen edustalla on iso päällystetty platta, johon vierailijoiden toivotaan ankkuroivan koneensa (rullaus kiitotieltä 14/32).

Kentän varustelutaso

Kentältä löytyy kerholaisten, ja tarpeen tullen myös muiden, käyttöön iso kerhorakennus. Se on varustettu koulutustiloin, keittiöin ja peseytymismahdollisuuksin sekä yläkerran majoitustiloin. Lentopäivän jälkeen tai lomassa voi virkistäytyä alueen pikkusaunassa ja sen läheisyydessä sijaitsevassa uima-altaassa. Grillikatoksessa voi torjua illan tullen nälkäänsä.

Majoittautuminen on mahdollista kerhon kuudessa parakissa kohtuuhintaan. Telttailu leirialueella on ilmaista, ja vaunuille sähköä on tarjolla rajoitetusti.

Huom! Lentokenttä on yksityisaluetta ja leiriytymiseesi tarvitset luvan. Kerhon rakennusten käyttö maksullista.


Muuta

Majoituspalvelua Oripäässä tarjoaa:


SFC-Loimaan seutu ry:n karavaanialue Krapuranta

EL Toimintaloma-Systems Oy

WebMaster
© Turun Lentokerho ry.
2003